Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

11 mars 2021

Adapt och Fotografiska i nytt partnerskap för digitala och fysiska event

Event- och streamingteknikbolaget Adapt har ingått ett långsiktigt partnerskap med Fotografiska museet i Stockholm kring audiovisuella tjänster och teknik.

Datorrenderad bild på en studiomiljö med ett par personer som sitter i varsin fotöj

- Vi är enormt stolta över vårt partnerskap, särskilt som både vi och Fotografiska är i den visuella branschen, säger Viking Grandin, affärsutvecklare på Adapt. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder nya spännande möjligheter att genomföra digitala, fysiska och hybrida event i Fotografiskas vackra lokaler, i centrala Stockholm.

Partnerskapet omfattar audiovisuella tjänster för externa och interna projekt på Fotografiska. I tillägg till det byggs en helt ny studio för möten och streaming i Fotografiskas lokaler, en så kallad hybridstudio.

Svartvit bild på en ung kvinna

- Vi ser vårt partnerskap med Adapt som en viktig del av vår digitala resa, säger Emmy Sundberg, event- och mötesansvarig på Fotografiska. Vi ställer höga krav på innovation och kompetens, precis som Adapt gör. Tillsammans sätter vi en helt ny nivå för Fotografiskas digitala eventerbjudande med en lösning som genomgående håller en häpnadsväckande hög kvalitet. Den nya hybridstudion gör att vi kan skapa hållbara, spännande upplevelser digitalt och fysiskt, något vi redan ser en stor efterfrågan på.

Med ett stärkt erbjudande och breddad kapacitet är ambitionen att partnerskapet ska stärka Fotografiskas position som en av Sveriges mest attraktiva mötesarenor för möten och events.

Närbild på en ung man i kavaj

- Vår personal och teknik specialanpassas för Fotografiskas lokaler, säger Viking Grandin. I den nya hybridstudion kommer vi att använda en hel del teknik som vi redan byggt in i lokalerna. Inte minst den effektfulla väggprojektion en där en enkel knapptryckning förändrar ett helt rum och förflyttar människor mellan olika miljöer. Med vårt samarbete blir Adapt en naturlig och specialiserad del av museets erbjudande, vilket kommer att gynna såväl Adapts som Fotografiskas kunder och projekt.

Datorrenderad bild på en studiomiljö med flera personer som sitter i varsin fotöj

Fotografiska Möten & Event
Med visionen att “inspirera en mer medveten värld” är Fotografiska inte ett vanligt museum utan en internationell mötesplats på 4000 kvm för mat- konst- och kulturupplevelser där hållbar njutning är ledorden. Möten & Event arrangerar runt 700 möten och events här varje år. Här erbjuds en unik chans att berika sina möten med allt vad konsten och huset ger av inspiration och nya vinklar. Under tiden med Covid-19 har Fotografiskas digitala resa intensifieras. Det innebär bland annat att erbjuda digitala och trygga möten. https://www.fotografiska.com/sto

Adapt
Adapt AB designar och producerar ljud-, ljus, och bildlösningar för streamade och fysiska event, utställningar och mässor samt för fasta installationer. Verksamheten startade 1995 och idag är Adapt ett av Skandinaviens ledande företag i event- och mötesbranschen med projektkontor i Stockholm och Göteborg samt lager och logistikcentra i Linköping. Under varumärket Studio Adapt, driver man sex egna permanenta studior för produktion av streamade möten och events. Tre studior i egna lokaler i Stockholm och tre tillsammans med Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg. Studio Adapt har även en fullt utrustad mobil streamingstudio. Adapts kunder är såväl företag och organisationer som event- och kommunikationsbyråer. 2018 och 2019 blev Adapt utsett till Gasellföretag av Dagens Industri. www.adapt.se, www.studioadapt.se

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.