Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

12 mars 2021

En tillbakablick på 2020

För ett år sedan var en av våra Adapt-trailrar på väg ned till Geneve och den berömda årliga bilsalongen. Våra kollegor Eventkraft hade det tekniska ansvaret för Koenigseggs monter och på uppdrag av dem skulle vi leverera delar av den AV-tekniska lösningen.

På väg ned hörde vi att Coronaviruset börjat sprida sig i Europa, men än så länge fanns inga indikationer på att bilsalongen skulle ställas in. Under tre intensiva dagar byggdes hela den tekniska lösningen upp och dag som natt ägnades åt finjusteringar och programmering. Två dagar innan öppning, när i princip alla mässmontrar var färdigbyggda, kom beskedet alla fruktat för – mässan ställs in! Arbetet avbröts, hallarna tömdes på personal inför helgen och alla förberedde sig för att på måndag komma tillbaka för att påbörja demonteringen. Men inte i Koenigseggs monter. Där såg man möjligheter när andra såg besvikelse.

Istället för att packa ihop ställdes montern snabbt om för inspelning och livesändning. Montern hade från början byggts för att lansera en serie nya sportbilar, och när det inte längre gick att göra med fysisk publik så utnyttjades istället alla resurser på plats för att göra en helt digital lansering. Under 24 intensiva timmar programmerades all teknik om, filmer spelades in och klipptes ihop, och en 17 minuter lång lansering regisserades fram. 24 timmar senare gick man live. Och inte längre till en begränsad fysisk publik, utan till hela världen – som det enda deltagande företaget på Geneva International Motor Show!

Idag, ett år senare, har Koenigseggs lansering haft över 670’000 visningar enbart på Youtube, och långt fler om man adderar alla övriga kanaler. Det kallar vi en riktigt lyckad lansering! Vi på Adapt är fantastiskt glada för att vi tillsammans med Eventkraft fick vara med och genomföra det här projektet, som faktiskt var det första event som för vår del ställdes om från fysiskt till helt digitalt. Och vi är fortfarande mycket imponerade av Koenigseggs handlingskraft och mod! Det hoppas vi du blir också efter att ha sett den här filmen.

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.