Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

Cinema Connect – Nordens största nätverk för hybridmöten

Tillsammans med Filmstaden lanserar event- och streamingteknikföretaget Adapt ett unikt nätverk för streamade och fysiska möten och events under namnet Cinema Connect. Stommen i Cinema Connect är Filmstadens över 100 salonger i Norden samt Adapts sex egna streamingstudior i Stockholm och Göteborg.

- Vi är enormt stolta över vårt partnerskap med Filmstaden, säger Gunhild Fretheim, affärsansvarig på Adapt. Tillsammans skapar vi en otroligt spännande plattform för möten och events. Vi kopplar ihop Filmstadens biografer i Skandinavien med varandra och knyter samman dem med våra egna streamingstudios. I Filmstadens biografer finns det fantastiskt bra bild och ljud - tillsammans med vår studioteknik kan kunder genomföra sina projekt med dubbelriktad kommunikation och minimalt med krångel.

 

En bildskärm syns i bakgrunden på en biograf

 

Adapt har sex egna permanenta studior för produktion och streaming av events; tre i Stockholm och tre i Göteborg. Filmstaden har 55 biografer med över 100 salonger på 40 orter i Sverige, Norge och Finland. När biograferna knyts ihop med Adapts studior, bildas en ny, mångsidig Skandinavisk mötesarena som enkelt kan anpassas till den känsla och funktionalitet som kunderna söker.

- Med Adapt får vi en trygg och innovativ partner och tillsammans tar vi vårt digitala erbjudande till en helt ny nivå, säger Christian Åkerlund, säljare på Filmstaden. I våra biografer finns redan bästa tänkbara komfort samt ljud och bild i världsklass. De är också väldigt flexibla möteslokaler med fina biytor och en rad servicefunktioner som värdar och catering - och självklart finns röda mattan!

 

En illustrerad bild på en översiktkarta över Norden

 

Det har snabbt blivit en enorm efterfrågan på streamade möten och events, till stor del på grund av pandemin. Det är en trend som kommer att hålla i sig, spår Adapt. Behovet ökar av att kunna ha möten där det fysiska mötet mixas med det digitala och där fler platser kopplas samman till en interaktiv helhet. I planen ligger också att gemensamt bygga en helt ny stor hybridstudio i centrala Stockholm.

- Man vill till exempel kunna ha gemensamma dragningar med interaktion och diskussion mellan deltagare på olika platser. Sedan bryta för lokala luncher och workshops. Och så avsluta gemensamt, säger Gunhild Fretheim. Det är helt i linje med vad vi och Filmstaden kan erbjuda; dubbelriktad kommunikation i nyckelfärdiga och bekväma lokaler där allting finns klart, inklusive fantastiskt bra ljud och bild med Skandinavisk täckning. Det gör det superenkelt för alla kunder och det blir en väldigt bra upplevelse för alla mötesdeltagare, oavsett var de är.

Kontaktinformation:

Gunhild Fretheim

Studio Adapt Business Manager Tel: +46 709 43 12 25

E-post: gunhild.fretheim@adapt.se

 

Christian Åkerlund

Affärsanvarig Säljare

Tel: +46 769 49 54 35

E-post: christian.akerlund@fimstaden.se

 

Adapt

Adapt AB designar och producerar ljud-, ljus, och bildlösningar för streamade och fysiska event, utställningar och mässor samt för fasta installationer. Verksamheten startade 1995 och idag är Adapt ett av Skandinaviens ledande företag i event- och mötesbranschen. Företaget har projektkontor i Stockholm och Göteborg samt lager och logistikcentra i Linköping. Adapt driver idag sex permanenta studior för produktion av streamade möten och events, tre i egna lokaler i Stockholm och tre tillsammans med Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg. Adapt har även en fullt utrustad mobil streamingstudio. Företagets kunder är såväl företag och organisationer som event- och kommunikationsbyråer. 2018 och 2019 blev Adapt utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri. www.adapt.se, www.studioadapt.se

Filmstaden

Filmstaden AB driver biografer i Sverige och Skandinavien. Inom Filmstaden finns också affärsområdet Filmstaden Business med Filmstaden Media som förmedlar medieköp i våra kanaler på biografer och i digitala fönster. Här finns också Företagsbiljetter, som säljer biobiljetter till företag samt Möten & Event som hyr ut biografer till företagsevenemang. Filmstaden AB är en av Sveriges ledande leverantörer av kultur och nöje med cirka 12 miljoner biobesök per år. Filmstaden ingår i Odeon Cinemas Group som ägs av världens största biografkedja AMC Theatres. www.filmstaden.se

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.