Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

Det går inte alltid som planerat...

Att spela in en pressrelease kan väl inte vara så svårt, eller?

 

Varje vecka hjälper vi kunder att spela in material för sändningar och lanseringar i våra studior i Stockholm och Göteborg. Efter hundratals olika digitala projekt har vi lärt oss att det ofta kan ta lite längre tid än planerat…

Det är ofta smart att förinspela olika block av en livesändning. Dels för att sänka risken för att något går fel under själva livesändningen, men också för att ge moderatorer och talare en paus i studion under själva livesändningsdagen(när inslagen spelas upp).

En inspelning kan göras på två sätt - live on tape eller som separata tagningar. Live on tape är en tidsbesparande metod där man spelar in allt ”som om det vore en livesändning”, alltså i en enda tagning. Det ger ofta mer ”livekänsla” och är kostnadseffektivt. Men det innebär också att om man gör fel behöver hela eller stora delar av inspelningen göras om.

Spelar man in med separata tagningar så betyder det att man gör inspelningen i form av många kortare filmklipp. Klippen sätts efter inspelningen ihop till ett längre program. Den här metoden är bra om man under inspelningen vill kunna fokusera på olika kortare delar utan att behöva ta om hela programmet om något går fel. Men också om man vill kunna efterredigera materialet på olika sätt, exempelvis för att välja olika kameravinklar och utsnitt.

I april genomförde vi en inspelning för Cell Impacts årsmöte. Efter tre intensiva men riktigt roliga timmar hade vi spikat en tio minuters lanseringsfilm. Alla tagningar dokumenterades och här kan ni se exempel på både slutresultatet och de delar som kanske gick lite mindre bra…

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till gänget på Cell Impact för att ni delar med er av alla ögonblick framför kameran – både de bra och de roliga!

 

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.