Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

Koncept och projektledning

De tankar och frågor man har kring sitt event kan vara många och olika; hur säkerställer jag att mina budskap når fram och in? Hur får jag till en bra känsla i rummet, i studion eller på skärmen? Vilket format och upplägg passar det vi vill göra? Hur skall de medverkande få stöd och coaching med innehåll och presentationer? Och sist men inte minst, vad behöver jag för teknik och personal?

Koncept

Medlet och metoden för att samla och strukturera tankar och idéer är ett koncept; en tydlig beskrivning av hur och på vilket sätt projektet ska genomföras, gestaltas och vad det ska resultera i. Konceptet kan vara kortfattat och koncentrerat eller mer omfattande, beroende på projektets omfattning.

Våra producenter hjälper er att ta fram ett bra koncept som knyter an till era ambitioner och mål. Det blir en plattform att utgå från, oavsett om ni planerar att göra en livesändning, ett hybridmöte, en digital konferens eller kanske en utställning. Vi hjälper er oavsett om ni är ett företag, en organisation eller en byrå. Ni väljer vilka delar ni vill sköta själva och vilka delar ni vill att vi skall hjälpa er med.

Möte med koncept utveckling

Det kan till exempel handla om att ta fram ett format och upplägg som fungerar och flyter. Eller att ta fram körscheman och instruktioner till produktionsteamet. Eller om att stödja och supporta talare och medverkande med manus och presentationer och att coacha dem inför deras stund på scenen eller i studion.

Våra producenter har en lång, gedigen erfarenhet inom event och TV. De har utvecklat mängder av koncept och programformat och producerat hundratals scen- och TV-produktioner. De skapar trygghet och säkerhet och arbetar alltid utifrån ert projekt och vad som behövs för att förvekliga det. Ibland handlar det om punktvisa insatser, ibland är producenten engagerad genom hela projektprocessen, från start till mål.

Projektledning

När koncept och mål för ert event är satt är det dags för planering och genomförande. Våra erfarna projektledare hjälper er att navigera rätt för att förverkliga målen och ambitionerna. De är noga med att sätta sig in i projektet och utgår alltid från vad som faktiskt behövs och vad som tillför värde. Våra projektledare arbetar i huvudsak i två olika projektområden:

Två konsulter som projektleder

Övergripande projektledning

Det är våra projektledare som har den första kontakten med er som kund. De deltar aktivt i processen; från de förberedande samtalen tills projektet är i mål och oavsett om ni är ett företag, en organisation eller en byrå.

De samverkar med era projektansvariga och leder, bemannar och organiserar projektet i frågor som exempelvis handlar om budget, planering, koncept- och innehållsarbete, teknik, personal och lokaler.

Teknisk projektledning

Både fysiska och digitala projekt involverar en hel del teknik och kan ofta behöva olika tekniska speciallösningar. Hur mycket och hur många beror på hur stort projektet är och om det är ett helt digitalt event, ett hybridmöte eller ett hubmöte.

Det kan handla om ljusteknik, ljudteknik, bildlösningar, kameraproduktion, scenbyggnationer och scendekor, streamingteknik, dialogverktyg och digitala plattformar.

Våra rutinerade tekniska projektledare säkerställer inte bara projektets tekniska kvalité. De tar också fram ritningar, bokar, planerar och koordinerar alla tekniska resurser samt samordnar all teknisk personal. De leder också det tekniska arbetet på plats.

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.