Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

Hubmöte

Ett hubmöte kopplar ihop flera olika studior och lokaler med varandra så att man kan skapa ett stort gemensamt möte. Deltagarna sitter alltså samlade i hubbar på olika platser i världen. En hub kan vara en studio, en konferenslokal, ett kontor eller varför inte en biograf?

Adapt har ett unikt samarbete med Filmstaden som innebär att vi kan koppla upp våra studior direkt mot Filmstadens biografer för att skapa ett hubmöte. Alla biografsalonger är utrustade med riktigt bra uppkoppling, ljudutrustning och projektor vilket gör det mycket enkelt att gå in i dem och hålla ett uppkopplat hubmöte. Här kan du läsa mer om vårt koncept Cinema Connect som vi skapat tillsammans med Filmstaden.

Alla hubbar kopplas ihop med varandra via Adapts studior. Uppkopplingen sker med hög ljud- och bildkvalité utan fördröjning. Via våra studior kan alla hubbarna se och höra varandra och studion styr vilken hub som för tillfället skall synas och höras.

Deltagarna i varje hub kan kommunicera direkt med varandra via en digital mötesportal. Den digitala portalen fungerar som ett socialt nätverk där deltagarna möts, kan chatta och skicka meddelanden till varandra, ha egna videomöten och delta i interaktivitet. Eventplattformen anpassas grafiskt efter ditt events profil. I den lägger du upp all information om ditt event och du kan också visa upp sponsorer och utställare. Här kan du läsa mer om vår digitala mötesportal.

Behöver du hjälp med produktion av ett hubmöte? Vi hjälper företag, organisationer och byråer med att skapa koncept och projektleda hubmöten. Du väljer själv hur mycket eller lite hjälp du vill ha i ditt projekt. Här kan du läsa med om hur vi arbetar med koncept och projektledning för hubmöten.

 

Hur fungerar ett hubmöte?

Hjärtat i ett hubmöte är en studio där själva produktionen sker. Studion kopplas sedan upp mot andra lokaler med en direktförbindelse som ger hög ljud- och bildkvalité utan fördröjning. I de olika lokalerna, hubbarna, sitter deltagarna. Tillsammans skapar alla hubbar ett stort gemensamt möte.

De olika hubbarna kan kopplas upp mot studion på olika sätt. Vissa tar endast emot ljud- och bildsignal och har då en envägs uppkoppling. Andra kan koppla upp sig dubbelriktat med hjälp av en direktlänk, mikrofoner och kamera. Adapt har färdiga system som innehåller direktlänk, mikrofoner och kameror som vi kan skicka ut till en lokal. Systemet kan sedan fjärrstyras från våra studior.

När kommunikationen är dubbelriktad mellan en hub och en studio är det möjligt att ha en direkt dialog mellan de olika platserna. Det är också möjligt att hålla presentationer och intervjuer både från studion och från hubben.

Externa deltagare som ansluter digitalt kan också kopplas in i ett hubmöte med hjälp av ett vanligt mötessystem som Zoom eller Teams. Samtliga deltagare på alla hubbar och de som ansluter digitalt kan också kommunicera direkt med varandra via Adapts digitala mötesplattform. Här kan du läsa mer om mötesplattformen.

Porträtt på Viking Grandin

Viking Grandin

Vill du ha mer information om innehållet på den här sidan? Varmt välkommen att kontakta mig.

viking@adapt.se +46 0709 43 1201
Hubmöte
Hubmöte

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.