Välkommen till Studio Adapt

Vi hjälper dig med digitala lösningar, studior och produktion av livesändningar, hybridevent och hubmöten.

Ett värdeskapande samarbete för framgångsrika digitala möten

Hur lyckas du med konststycket att konvertera en kongress med 6 000 deltagare, som tidigare mötts under fem dagar från ett fysiskt event till ett digitalt? Inklusive ett digert målgruppsanpassat program samt en utställning med sponsorer och partners och mycket mer? Svaret är: du bestämmer dig i tid!

Efter att ha ställt in sin årliga kongress 2020, tog Svensk Kirurgisk Förening beslutet redan vid årsskiftet, ”vi ska genomföra Kirurgveckan 2021, no matter what!”. Kirurgveckan är en av Sveriges mest ansedda medicinska kongresser – nu skulle den genomföras som en digital kongress för första gången. Mycket stod på spel.

 

En man i en TV studio med publik

Foto: Akademikonferens

 

- Det tidiga beslutet och att kunden stod fast vid det, var lite av nyckeln för oss, säger Andreas Wiktorsson, projektledare för Kirurgveckan på Svenska Mässan Gothia Towers. Det gav oss den tid vi behövde att säkerställa en omställning, från att vara en fysisk kongress till att bli helt digital och att kunna genomföra projektet på bästa sätt tillsammans med vår partner Adapt.

 

Kirurgveckan har anordnats sedan 1996, sedan många år med Akademikonferens i Uppsala som kongressbyrå. Kongressen är ett av många exempel på vilket högt värde som partnerskapet mellan Svenska Mässan Gothia Towers och Adapt kan ha för en kund. Navet i samarbetet är de tre fullutrustade streamingstudior man har, där en av dem är Sveriges största hybridarena: Gothia Hybrid Event Arena.

- Tillsammans skapar vi ett unikt högt värde för våra kunder, säger Victor Lagersten, ansvarig för event & expo på Adapt. Vi har kompetensen, tekniken och verktygen för allt som rör streamade interaktiva möten och konferenser. Svenska Mässan Gothia Towers projektleder kunden och servar dessutom med allt livsviktig runtomkring, som logi, mat och fika, logistik, lokaler för sidomöten och allt vad som behövs. Sammantaget blir det en perfekt kundupplevelse.

 

Årets kongress hölls den 23–27 augusti och samlade en bra bit över 3 000 deltagare. Ett resultat arrangörerna var mycket nöjda med, bland annat med tanke på att även hela utställningen var digital.

- Det är enormt tillfredsställande att serva och arbeta med en så engagerad och professionell kund som Svensk Kirurgisk Förening och Akademikonferens, säger Andreas Wiktorsson. Som alltid vid den här typen av projekt är det ett stort team som ligger bakom. Det är tryggt att Adapt är en del av det teamet; tillsammans kan vi erbjuda en helhetslösning som fungerar även för komplexa produktioner som det här

 

Varmt välkommen att ta kontakt med oss för mer information om digitala möten och hybridlösningar.

Charlotte A

Charlotte Augustsson

Corporate Sales Manager

Svenska Mässan Gothia Towers

0701-61 69 08

charlotte.augustsson@gothiatowers.com

Victor l.jpg

Victor Lagersten

Verksamhetsansvarig

Adapt Event & Expo

0709-43 12 01

victor.lagersten@adapt.se

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du godkänner detta.

Läs vår policy här.